Babylon Revival is de reünie van het legendarische jongerencentrum Babylon in Hengelo (1973-1984) die werd gehouden op 28 november 2009 in Metropool.  

mede mogelijk gemaakt door
rokade_letters

website sponsored by
hengelo-bier-herrenhausen-sponsor-rev

wordt ondersteund door
logo_metropool_2009_140px

 
babylon-winterswijk-chaos-front-harm_e.jpg
Boek in aantocht
Na jarenlang speurwerk is het eindelijk zover. In het voorjaar van 2016 verschijnt het boek van Marco Krijnsen over de Fashionmoord. Kijk op: http://marcokrijnsen.nl/fashionmoord/ of ga naar Facebook: De Fashionmoord
 
METROPOOL
METROPOOL Deze stad, net zo klein soms als een dorp, heeft de geschiedenis plaatselijk verrijkt,   een apart muziekpaleis, de glazen gevel op de verschroeide plekken van weleer.   Eerst was Pink Floyd en tegen de cultuur hier de mode, opgegaan in vuur en vlam,   vervolgens de preken van Johnny Rotten en consorten, onder brand verstomd in   Babylon, geblakerde grond. Een podium daarop beraamd,- dit wereldse paradijs.   John Heymans - Stadsdichter van Hengelo zie ook: http://www.hengeloleest.nl/category/stadsdichter/
 
Carmen Kleinegris over NET
  Onze Carmen is druk in de weer voor NET en heeft recent in een interview in Eurordis nieuwsbrief gestaan:
Read more
 
Dat was prachtig, maar hoe nu verder?
De Babylon Revival was een mooi en onvergetelijk evenement, en we kijken er als organisatie, een maand na dato, met voldoening op terug. Tegelijk borrelen er gedachten op over nieuwe activiteiten. Maar hoe moeten die er uit zien? Suggesties zijn meer dan welkom!
Lees meer
 
De eerste beelden. Heb je ook foto's gemaakt? Deel ze!
Had je je fototoestel bij je of heb je foto's gemaakt op de Babylon Revival met je mobiele telefoon? Deel ze met de andere bezoekers maar vooral ook de mensen die niet op de Revival aanwezig konden zijn!
Lees meer
 
Jaarboek Hengelo verkrijgbaar!
vrijdag, 13 november 2009 13:53

Het Jaarboek Hengelo 2009/10 is dan eindelijk verschenen met daarin het artikel over Babylon dat werd geschreven door twee leden van de Babylon Revival Crew. Oud-politicus Wim Meijer plaatste het in historisch perspectief.

Op donderdag 12 november 2009 werd het nieuwe jaarboek gepresenteerd in het café van Metropool. Dit gebeurde in het bijzijn van burgemeester Kerckhaert, wethouder Bert Otten, bestuur en medewerkers van de Stichting Oald Hengel, de voltallige redactie van het jaarboek en andere genodigden. Speciale gastspreker was de bekende oud-politicus en oud-Hengeloër Wim Meijer, die het eerste exemplaar kreeg uitgereikt door de burgemeester.

Wim-Meijer-door-Irma-Bruggeman
Foto Irma Bruggeman

Wim Meijer heeft speciale herinneringen aan de jongerencultuur in Hengelo, want hier is zijn maatschappelijke en politieke carrière zo'n beetje begonnen. In zijn toespraak schonk hij opvallend veel aandacht aan het verhaal over het Open Jongerencentrum Babylon. Dit tot genoegen van Jan de Vries en Herbert Capelle, de schrijvers van het artikel en de aanwezige oud-Babyloniërs. Hij prees het grensverleggende vermogen van de jongeren en de rol die ze hebben gespeeld in de jaren zestig, zeventig en tachtig in een veranderende, van origine conservatieve maatschappij. Meijer wees het oudere publiek er op dat jongeren de tijd vooruit zijn en in belangrijke mate bijdragen aan veranderingen in de maatschappij. Dat is ook vandaag nog zo. Het vrolijke instemmende gekwetter van Baby Levi op de achtergrond kon de interessante speech van Meijer alleen maar kracht bijzetten.

foto-levi-240
Baby Levi, foto Erik Gigengack

Het was voor Wim Meijer een bijzondere ervaring om terug te zijn in Hengelo en een toespraak te houden in het nieuwe Metropool. Hij heeft zich in het verleden sterk gemaakt voor een eigen plek voor jongeren in de stad. Hij heeft als gemeenteraadslid en als maatschappelijk werker aanzienlijk bijgedragen aan het debat over jongeren in de lokale politiek en daarmee een basis gelegd voor de huidige faciliteiten. Hij refereerde aan Kreejennus en Fashion als voorlopers van Babylon en Metropool. Hier sprak niet iemand die gewoon even zijn huiswerk had gedaan. Nee, hier sprak een insider van het eerste uur. Een man die Babyloniërs en Metropolieten dankbaar zijn.

Het Jaarboek Hengelo 2009/10 is o.a. te koop bij Boekhandel Broekhuis en het Historisch Museum Hengelo. Zie ook Babylon centraal in Jaarboek Hengelo

 

0 Reacties