Babylon Revival is de reünie van het legendarische jongerencentrum Babylon in Hengelo (1973-1984) die werd gehouden op 28 november 2009 in Metropool.  

mede mogelijk gemaakt door
rokade_letters

website sponsored by
hengelo-bier-herrenhausen-sponsor-rev

wordt ondersteund door
logo_metropool_2009_140px

 
dsc01329_e.jpg
Boek in aantocht
Na jarenlang speurwerk is het eindelijk zover. In het voorjaar van 2016 verschijnt het boek van Marco Krijnsen over de Fashionmoord. Kijk op: http://marcokrijnsen.nl/fashionmoord/ of ga naar Facebook: De Fashionmoord
 
METROPOOL
METROPOOL Deze stad, net zo klein soms als een dorp, heeft de geschiedenis plaatselijk verrijkt,   een apart muziekpaleis, de glazen gevel op de verschroeide plekken van weleer.   Eerst was Pink Floyd en tegen de cultuur hier de mode, opgegaan in vuur en vlam,   vervolgens de preken van Johnny Rotten en consorten, onder brand verstomd in   Babylon, geblakerde grond. Een podium daarop beraamd,- dit wereldse paradijs.   John Heymans - Stadsdichter van Hengelo zie ook: http://www.hengeloleest.nl/category/stadsdichter/
 
Carmen Kleinegris over NET
  Onze Carmen is druk in de weer voor NET en heeft recent in een interview in Eurordis nieuwsbrief gestaan:
Read more
 
Dat was prachtig, maar hoe nu verder?
De Babylon Revival was een mooi en onvergetelijk evenement, en we kijken er als organisatie, een maand na dato, met voldoening op terug. Tegelijk borrelen er gedachten op over nieuwe activiteiten. Maar hoe moeten die er uit zien? Suggesties zijn meer dan welkom!
Lees meer
 
De eerste beelden. Heb je ook foto's gemaakt? Deel ze!
Had je je fototoestel bij je of heb je foto's gemaakt op de Babylon Revival met je mobiele telefoon? Deel ze met de andere bezoekers maar vooral ook de mensen die niet op de Revival aanwezig konden zijn!
Lees meer
 
Dik vier decennia Cuby in Hengelo

Al ruim 40 jaar doet Cuby Hengelo aan en maakt Hengeler Weend even plaats voor the blues. De rauwe muzikant is niet alleen een topper maar ook de niet te missen oervader van dit genre op vaderlandse bodem. Het concert van Cuby + Blizzards is een wezenlijk onderdeel van de reünie. Voor slechts €20 extra, heb je toegang tot dit unieke concert. Het vooraf kopen van tickets wordt aanbevolen.

Cuby treedt op in aansluiting op de reünie die 's middags om 14.00 uur al begint. Na het concert gaat het feest verder met de after-party. Koop daarom tickets voor beide events! Zie alle praktische info op een rijtje voor programmagegevens en hoe je tickets kunt bestellen.

cuby_in_hengelo_68_of_69

Ed Mather fotografeerde Cuby in ’68 of ’69 in het Beetshuis (foto boven). Dat zou het eerste concert van Cuby in Hengelo geweest kunnen zijn?

We vragen ons af hoe vaak Cuby cq Harry Muskee in Hengelo is geweest? Lukas Wever laat weten: ‘Harry Muskee treedt al zo'n 45 jaar lang bijna elk jaar wel ergens op in Hengelo (ov). Zo speelde hij in Hotel Deters, in het huidige Rabotheater, de Dragonder, het Beetshuis, op het 100-jarig bestaan van Stork, het Stadhuis, op de Oude MTS-feesten, buiten bij de Houtmaat (open-air), oude Metropool, Cafe Anninkhook (naast het oude belastingkantoor), in discotheek 074 (als trio), enkele jaren geleden nog op de markt in een tent.'

Wie herinnert zich nog deze specifieke concerten of andere optredens? Laat het weten via het contactformulier, dan maken we een overzichtje verder compleet.

cuby-flyer-web

 

 

1 Reactie

Feed
  1. Het concert van Cuby + Blizzards is er een uit een lange traditie van optreden in Hengelo. Een waardige hoofdact! 8-)