Babylon Revival is de reünie van het legendarische jongerencentrum Babylon in Hengelo (1973-1984) die werd gehouden op 28 november 2009 in Metropool.  

mede mogelijk gemaakt door
rokade_letters

website sponsored by
hengelo-bier-herrenhausen-sponsor-rev

wordt ondersteund door
logo_metropool_2009_140px

 
dsc01324_e.jpg
Boek in aantocht
Na jarenlang speurwerk is het eindelijk zover. In het voorjaar van 2016 verschijnt het boek van Marco Krijnsen over de Fashionmoord. Kijk op: http://marcokrijnsen.nl/fashionmoord/ of ga naar Facebook: De Fashionmoord
 
METROPOOL
METROPOOL Deze stad, net zo klein soms als een dorp, heeft de geschiedenis plaatselijk verrijkt,   een apart muziekpaleis, de glazen gevel op de verschroeide plekken van weleer.   Eerst was Pink Floyd en tegen de cultuur hier de mode, opgegaan in vuur en vlam,   vervolgens de preken van Johnny Rotten en consorten, onder brand verstomd in   Babylon, geblakerde grond. Een podium daarop beraamd,- dit wereldse paradijs.   John Heymans - Stadsdichter van Hengelo zie ook: http://www.hengeloleest.nl/category/stadsdichter/
 
Carmen Kleinegris over NET
  Onze Carmen is druk in de weer voor NET en heeft recent in een interview in Eurordis nieuwsbrief gestaan:
Read more
 
Dat was prachtig, maar hoe nu verder?
De Babylon Revival was een mooi en onvergetelijk evenement, en we kijken er als organisatie, een maand na dato, met voldoening op terug. Tegelijk borrelen er gedachten op over nieuwe activiteiten. Maar hoe moeten die er uit zien? Suggesties zijn meer dan welkom!
Lees meer
 
De eerste beelden. Heb je ook foto's gemaakt? Deel ze!
Had je je fototoestel bij je of heb je foto's gemaakt op de Babylon Revival met je mobiele telefoon? Deel ze met de andere bezoekers maar vooral ook de mensen die niet op de Revival aanwezig konden zijn!
Lees meer
 
Babyloniërs en Niet-Babyloniërs

Regelmatig krijgen we de vraag voorgelegd of partners, kinderen en andere belangstellenden welkom zijn op de reünie. Babylon stond altijd bekend om vrijheid. Dus wat denk je?

Iedereen die zich verwant voelt met Babylon is welkom op de reünie. Je kunt gerust je partner, vriend, vriendin, man of vrouw meenemen. Kinderen zijn op het middagprogramma meer dan welkom, want ook voor hen zijn er activiteiten!

nebuchadnezar_web

Iedereen is Babyloniër. Wat had je dan gedacht? Dit is geen gewoon feest. Het is zeker geen een of andere idiote schoolreünie waar mensen na dertig jaar komen bekennen dat ze eigenlijk verliefd waren en verlegen. Welke auto je rijdt doet er evenmin toe. Nee, niks van dat alles. Dit is de eenmalige revival van het legendarische jongerencentrum Babylon uit Hengelo. Je moet er bij zijn en neem vooral je vriendje of vriendinnetje mee! Want we gaan er een knallend feest van maken. Babylon zou Babylon niet zijn als het niet was om de tegencultuur, de creativiteit en de vrijheid. En wie zich daarmee verwant voelt is automatisch een vriend ook al ben je er nul keer, een keer of honderden keren geweest. Voorspelbaar is deze reünie niet, vooral een leuk weerzien met oude vrienden in Hengelo. En wie weet ook een dag om nieuwe vrienden te maken.

 

0 Reacties