Babylon Revival is de reünie van het legendarische jongerencentrum Babylon in Hengelo (1973-1984) die werd gehouden op 28 november 2009 in Metropool.  

mede mogelijk gemaakt door
rokade_letters

website sponsored by
hengelo-bier-herrenhausen-sponsor-rev

wordt ondersteund door
logo_metropool_2009_140px

 
feestje_annemiekdeboer_96px.jpg
Boek in aantocht
Na jarenlang speurwerk is het eindelijk zover. In het voorjaar van 2016 verschijnt het boek van Marco Krijnsen over de Fashionmoord. Kijk op: http://marcokrijnsen.nl/fashionmoord/ of ga naar Facebook: De Fashionmoord
 
METROPOOL
METROPOOL Deze stad, net zo klein soms als een dorp, heeft de geschiedenis plaatselijk verrijkt,   een apart muziekpaleis, de glazen gevel op de verschroeide plekken van weleer.   Eerst was Pink Floyd en tegen de cultuur hier de mode, opgegaan in vuur en vlam,   vervolgens de preken van Johnny Rotten en consorten, onder brand verstomd in   Babylon, geblakerde grond. Een podium daarop beraamd,- dit wereldse paradijs.   John Heymans - Stadsdichter van Hengelo zie ook: http://www.hengeloleest.nl/category/stadsdichter/
 
Carmen Kleinegris over NET
  Onze Carmen is druk in de weer voor NET en heeft recent in een interview in Eurordis nieuwsbrief gestaan:
Read more
 
Dat was prachtig, maar hoe nu verder?
De Babylon Revival was een mooi en onvergetelijk evenement, en we kijken er als organisatie, een maand na dato, met voldoening op terug. Tegelijk borrelen er gedachten op over nieuwe activiteiten. Maar hoe moeten die er uit zien? Suggesties zijn meer dan welkom!
Lees meer
 
De eerste beelden. Heb je ook foto's gemaakt? Deel ze!
Had je je fototoestel bij je of heb je foto's gemaakt op de Babylon Revival met je mobiele telefoon? Deel ze met de andere bezoekers maar vooral ook de mensen die niet op de Revival aanwezig konden zijn!
Lees meer
 
Drugsbeleid Babylon
door Jan de Vries   

In de begin jaren van Babylon aan de Pastoriestraat waren er duidelijke afspraken over drugsgebruik met de heren van de Hermandad. Coffeeshops waren er nog niet.

In Babylon werden de eerste discussies over legalisatie van softdrugs gevoerd in 1974. De goede relatie met de sterke arm kwam mede tot uitdrukking in een forum wat we hadden met Rauwkema (hoofd narcotica Twente) en Reders van het Politiebureau Hengelo. Om de discussie kracht bij te zetten of in anarchie onder te doen gaan besloot Alex Minkjan een joint te draaien. Rauwkema begon directe met bezwerende handbewegingen en formuleringen. Het was net een pastoor die duivelse uitdrijving bedreef. Alex ging onverstoorbaar voort. Met de legalistie is het in die jaren nooit iets geworden. Maar de jutten waren ook niet instaat om het plantje Cannabis sativa te onderscheiden van het overige onkruid in onze Babylontuin. Tegenwoordig krijgen ze daar een opleiding in en hebben ze er meer verstand van dan de gebruikers.

Rauwkema en Reders waren grootheden in die tijd. Maar voor de dagelijkse beslommeringen kregen we Inspector Preis toebedeeld. Als nieuwbakken rechercheur moest hij zijn strepen nog verdienen en blaakte hij van ijver.

politie-babylon

Op een mooie zomerse dag, toen ik bardienst had, stoof hij naar binnen, krijsend van onder zijn dunne snorretje 'jullie houden je niet aan de afspraken.' Enigszins bedremmeld vroeg ik hem 'waar heeft u het over?' Als antwoord zei Preis: 'ze zitten hiernaast op de bankjes hasj te roken.' Adrem als ik in potentie altijd al was, antwoordde ik, 'u moet daar onmiddellijk een eind aan maken. Volstrekt onaanvaardbaar dat de gemeente zoiets toelaat. Sloven wij ons uit om te zorgen dat hier zoiets niet gebeurd en is het bende in een willekeurig gemeenteperkje.' Dat waren nog eens tijden dat je de politie op haar verantwoordelijkheden moest wijzen.

Preis had jaren later als politietaak het aanhouden van voertuigen tijdens verkeerscontroles op het rijden met veiligheidsgordels.

Meer over dit onderwerp in Jaarboek Hengelo 2009/10

 

 

0 Reacties