Babylon Revival is de reünie van het legendarische jongerencentrum Babylon in Hengelo (1973-1984) die werd gehouden op 28 november 2009 in Metropool.  

mede mogelijk gemaakt door
rokade_letters

website sponsored by
hengelo-bier-herrenhausen-sponsor-rev

wordt ondersteund door
logo_metropool_2009_140px

 
alex25_1.jpg
Latest Articles:
Richard Ferwerda: cool, onzeker en op zoek
richard-ferwerda-2 Richard en ik hebben samen op de AKI gezeten, hij was mijn vriend in die tijd. Helaas zijn wij elkaar later uit het oog verloren en naar nu blijkt, voorgoed.
Een tijdje heeft Richard bij mij gewoond (Zuiderhagen, Enschede). Hij was een toffe gast. Onzeker, wat verwend, beetje veel geld zo nu en dan. (De vader van Richard was directeur van Signaal.)
‘Met zijn Mini scheuren door Hengelo. Eenrichtingsverkeer gold niet voor Richard: met de Mini kwam ie overal.
In die tijd neigde Richard al naar wat meer experimenteren met bepaalde middelen. Jammer… Ik weet nog dat ie een keer in een kroeg in Enschede boven op een tafeltje ging staan (we hadden net een snuif achter de kiezen) en riep ‘I`m The King!’
Richard was fan van de Stones. Werd ie wakker mee (en ik dus ook) en ging ie mee naar bed. Hij speelde gitaar (Gibson Les Paul). We zijn ook samen naar Lou Reed geweest in Groningen. Richard was ‘in de ban’ van Lou Reed. Naast de Stones was dit zijn (muzikale) favoriet. Van hem leerde ik de akkoorden ‘Waiting For The Man’ en ‘Sweet Jane’. Die Reed had natuurlijk een slechte invloed met zijn openlijk gebruik van heroïne en speed. De jeugd/jongeren in die jaren waren behoorlijk zoekende (althans een grote groep). Ik ook… en het opkomen van gasten als Lou Reed en David Bowie is waarschijnlijk voor een aantal funest geworden. Snel leven en jong sterven zat er aardig in.
Meestal kleedde Richard zich in zwart leer. In mijn herinnering was hij altijd onrustig, op zoek naar…? Ik denk aan wat geborgenheid, wat warmte… maar ja, dat was niet cool natuurlijk.
CU Man!
(Henk J.)

Foto: met dank aan Helmuth la Salle