Babylon Revival is de reünie van het legendarische jongerencentrum Babylon in Hengelo (1973-1984) die werd gehouden op 28 november 2009 in Metropool.  

mede mogelijk gemaakt door
rokade_letters

website sponsored by
hengelo-bier-herrenhausen-sponsor-rev

wordt ondersteund door
logo_metropool_2009_140px

 
pastoriestraat_72.jpg
Latest Articles:
Hennie Ruumpol: gevoelig en onbegrensd
henny_ruumpolHennie Ruumpol was een jeugdvriend van me. We kwamen allebei uit Borne en trokken in de sixties een aantal jaren samen op. Zo ontdekten we al snel de opkomende alternatieve jongerenscene in Hengelo, die zich in die prille begindagen - voor het hele zootje naar Fashion verkaste - nog voornamelijk rond de broodjeszaak van Theo Elschot concentreerde, tot ongenoegen van de eigenaar overigens. Daar kochten we ons eerst blokje hasj en rookten samen onze eerste stick. “Merk jij al wat?” “Nee, ik merk eigenlijk niks.”
Om Hennie hing zolang ik hem gekend heb een aura van diepe droefenis. Op de vensterbank van zijn kamertje, nog in het ouderlijk huis in Borne, trokken de langspeelplaten van de Rolling Stones waar hij zo van hield krom in de brandende zon. Waarom zou je ze op een andere plek leggen? Het had toch allemaal geen zin. Dat was Hennie. Het leven was absurd, zinloos, ondraaglijk, en iedere poging er wat van te maken tot mislukken gedoemd. Dat Hennie al zo jong tot die opvatting was gekomen hield verband met een ernstig zieke vader, waarover hij een enkele keer vertelde. Hennie kon daar niet tegen, was te gevoelig en probeerde op alle mogelijke manieren zijn verdriet niet te voelen. Drugs gebruikten we allemaal in die periode, maar waar anderen ophielden leek Hennies bereidheid om alles te slikken en te proberen onbegrensd...
Toch had Hennie een grote passie: de fotografie. Met name van de gebeurtenissen in en rond Fashion maakte hij talloze foto’s, die hij ook zelf ontwikkelde en afdrukte. Ik vraag me af waar ze gebleven zijn. Als daar nog eens iets mee gedaan zou worden (op een website zetten bijvoorbeeld, of nog mooier: een boekje!), dan zou een stukje turbulent lokaal verleden weer tot leven worden gewekt. En het zou tevens een eerbetoon zijn aan de fotograaf Hennie Ruumpol.
(Ed Mather)