Babylon Revival is de reünie van het legendarische jongerencentrum Babylon in Hengelo (1973-1984) die werd gehouden op 28 november 2009 in Metropool.  

mede mogelijk gemaakt door
rokade_letters

website sponsored by
hengelo-bier-herrenhausen-sponsor-rev

wordt ondersteund door
logo_metropool_2009_140px

 
jose-gooit_72.jpg
Boek in aantocht
Na jarenlang speurwerk is het eindelijk zover. In het voorjaar van 2016 verschijnt het boek van Marco Krijnsen over de Fashionmoord. Kijk op: http://marcokrijnsen.nl/fashionmoord/ of ga naar Facebook: De Fashionmoord
 
METROPOOL
METROPOOL Deze stad, net zo klein soms als een dorp, heeft de geschiedenis plaatselijk verrijkt,   een apart muziekpaleis, de glazen gevel op de verschroeide plekken van weleer.   Eerst was Pink Floyd en tegen de cultuur hier de mode, opgegaan in vuur en vlam,   vervolgens de preken van Johnny Rotten en consorten, onder brand verstomd in   Babylon, geblakerde grond. Een podium daarop beraamd,- dit wereldse paradijs.   John Heymans - Stadsdichter van Hengelo zie ook: http://www.hengeloleest.nl/category/stadsdichter/
 
Carmen Kleinegris over NET
  Onze Carmen is druk in de weer voor NET en heeft recent in een interview in Eurordis nieuwsbrief gestaan:
Read more
 
Dat was prachtig, maar hoe nu verder?
De Babylon Revival was een mooi en onvergetelijk evenement, en we kijken er als organisatie, een maand na dato, met voldoening op terug. Tegelijk borrelen er gedachten op over nieuwe activiteiten. Maar hoe moeten die er uit zien? Suggesties zijn meer dan welkom!
Lees meer
 
De eerste beelden. Heb je ook foto's gemaakt? Deel ze!
Had je je fototoestel bij je of heb je foto's gemaakt op de Babylon Revival met je mobiele telefoon? Deel ze met de andere bezoekers maar vooral ook de mensen die niet op de Revival aanwezig konden zijn!
Lees meer
 
Veel reacties na oproep
door Ingo Gigengack   
dinsdag, 05 mei 2009 21:49
De eerste berichten over de Babylon reünie in de pers naar aanleiding van het persbericht leveren enthousiaste reacties op. Veel oud-Babyloniërs reageren via de website en zijn blij verrast met het initiatief dat moet leiden tot een unieke revival. Wil je ook reageren? Gebruik het emailformulier om contact te leggen. Of of Login om toegang te krijgen tot meer functionaliteit van deze site.

Meerdere reacties gingen over de personen op verschillende foto’s op de website. De meeste wijzigingen zijn inmiddels doorgevoerd, wat betekent dat er weer een groot aantal namen in de onderschriften is toegevoegd. Je kunt daaraan bijdragen door foto's te sturen, zie oproep foto's.

Er was ook een reactie van de vader van één van de overleden Babylon jongeren. Een prachtige, hartverwarmende boodschap die ons diep geraakt heeft.

Wij voelen ons door jullie reacties gesterkt in ons voornemen om voor alle oud-Babyloniërs en hun dierbaren een prachtige dag te gaan organiseren. Ons enthousiasme is er alleen maar groter door geworden en we gaan er dan ook vol tegenaan.

Graag doen we nog een beroep op iedereen om nog eens op zolder op zoek te gaan naar de oude doos met foto’s, krantenknipsels, posters, affiches e.d. Hoe meer documenten we krijgen aangeleverd hoe vollediger het beeld van onze eigen geschiedenis. Wij zorgen dan voor plaatsing op de site of een andere vorm van presentatie.

Blijf vooral de berichtgeving op de website goed volgen.

Tot ziens op 28 november!

Hartelijke groet, namens de organisatie.
 

0 Reacties