Babylon Revival is de reünie van het legendarische jongerencentrum Babylon in Hengelo (1973-1984) die werd gehouden op 28 november 2009 in Metropool.  

mede mogelijk gemaakt door
rokade_letters

website sponsored by
hengelo-bier-herrenhausen-sponsor-rev

wordt ondersteund door
logo_metropool_2009_140px

 
babylon-boskops-1_e.jpg
Boek in aantocht
Na jarenlang speurwerk is het eindelijk zover. In het voorjaar van 2016 verschijnt het boek van Marco Krijnsen over de Fashionmoord. Kijk op: http://marcokrijnsen.nl/fashionmoord/ of ga naar Facebook: De Fashionmoord
 
METROPOOL
METROPOOL Deze stad, net zo klein soms als een dorp, heeft de geschiedenis plaatselijk verrijkt,   een apart muziekpaleis, de glazen gevel op de verschroeide plekken van weleer.   Eerst was Pink Floyd en tegen de cultuur hier de mode, opgegaan in vuur en vlam,   vervolgens de preken van Johnny Rotten en consorten, onder brand verstomd in   Babylon, geblakerde grond. Een podium daarop beraamd,- dit wereldse paradijs.   John Heymans - Stadsdichter van Hengelo zie ook: http://www.hengeloleest.nl/category/stadsdichter/
 
Carmen Kleinegris over NET
  Onze Carmen is druk in de weer voor NET en heeft recent in een interview in Eurordis nieuwsbrief gestaan:
Read more
 
Dat was prachtig, maar hoe nu verder?
De Babylon Revival was een mooi en onvergetelijk evenement, en we kijken er als organisatie, een maand na dato, met voldoening op terug. Tegelijk borrelen er gedachten op over nieuwe activiteiten. Maar hoe moeten die er uit zien? Suggesties zijn meer dan welkom!
Lees meer
 
De eerste beelden. Heb je ook foto's gemaakt? Deel ze!
Had je je fototoestel bij je of heb je foto's gemaakt op de Babylon Revival met je mobiele telefoon? Deel ze met de andere bezoekers maar vooral ook de mensen die niet op de Revival aanwezig konden zijn!
Lees meer
 
Krantenartikel Babylon opgedoken
dinsdag, 09 juni 2009 20:51
Een oud krantenartikel over Babylon werd op dinsdag 9 juni 2009 op de Enschedesestraat gevonden. Stom toeval of niet, een interessant vondst die zo maar op straat voorbij kwam waaien en door de webmaster voor nadere inspectie opgeraapt werd.

Het artikel stond in de Twentsche Courant van 21 mei 1985 en doet verslag van een groep "punks" die Babylon korte tijd bezet hielden uit frustratie over het gebrek aan een eigen plek sinds de sluiting van het jongerencentrum. De groep waaronder Serge de Maar, mede-oprichter van Innocent, had die middag een gesprek gehad met toenmalig wethouder Bijsterbosch dat op niets uidraaide. Illustratief voor het einde van Babylon en het begin van Innocent.

krakers-babylon-krant

Het artikel is te vinden onder fotos>krantenartikelen
 

0 Reacties