Babylon Revival is de reünie van het legendarische jongerencentrum Babylon in Hengelo (1973-1984) die werd gehouden op 28 november 2009 in Metropool.  

mede mogelijk gemaakt door
rokade_letters

website sponsored by
hengelo-bier-herrenhausen-sponsor-rev

wordt ondersteund door
logo_metropool_2009_140px

 
dsc01322_e.jpg
Latest Articles:
Gerd ter Brugge: op zoek naar de zonnige zijde
gerd_nwGerd (1954-2003) zag het leven het liefst van de zonnige kant. Hij was sociaal, had twee rechter handen en een grote aanleg voor technische zaken. Daarnaast bezat hij een bijzonder innemende vorm van humor. Door deze eigenschappen maakte hij makkelijk vrienden, en nog eerder vriendinnen. (Foto tijdens zijn diensttijd rond 1974 gemaakt.)
Na de Puch-Thomos-tijd met hoge sturen maakte Gerd Hengelo onveilig met z'n donkerblauwe Triuph Spitfire.
In 1978 verhuisde hij naar Leeuwarden om daar een studie aan de H.T.S. te volgen. Hij vond een bijbaantje als uitsmijter / barkeeper in de horeca. Bijbaantje werd echter hoofdzaak en dagritme werd al gauw verruild voor nachtritme. Na deze periode woonde hij soms een tijd samen en daarna weer alleen in verschillende Friese dorpen, echter altijd omringd door z'n vele katten, die hij bijzondere gaven toedichtte. Zijn overmatige gevoel voor rechtvaardigheid maakte het uiteindelijk onmogelijk om onder een baas te werken. Bij het opkomen voor de underdog of het aan de orde stellen van interne misstanden kwam hij meermaals in conflict met de hogere orde. Zijn laatste werkzame jaren verdiende hij zijn geld als free-lance lasser.
Na de onvrijwillige verkoop van zijn huis in H., ging het langzaam slechter met Gerd's gezondheid. Hij dronk te veel en zorgde slecht voor zichzelf, hetgeen hij uiteraard ontkende. Zijn verminderde weerstand is hem uiteindelijk noodlottig geworden. Gerd is op 28 augustus 2003 op 49-jarige leeftijd overleden.
(Annemiek)