Babylon Revival is de reünie van het legendarische jongerencentrum Babylon in Hengelo (1973-1984) die werd gehouden op 28 november 2009 in Metropool.  

mede mogelijk gemaakt door
rokade_letters

website sponsored by
hengelo-bier-herrenhausen-sponsor-rev

wordt ondersteund door
logo_metropool_2009_140px

 
19740300-de-wekker_72px.jpg
Boek in aantocht
Na jarenlang speurwerk is het eindelijk zover. In het voorjaar van 2016 verschijnt het boek van Marco Krijnsen over de Fashionmoord. Kijk op: http://marcokrijnsen.nl/fashionmoord/ of ga naar Facebook: De Fashionmoord
 
METROPOOL
METROPOOL Deze stad, net zo klein soms als een dorp, heeft de geschiedenis plaatselijk verrijkt,   een apart muziekpaleis, de glazen gevel op de verschroeide plekken van weleer.   Eerst was Pink Floyd en tegen de cultuur hier de mode, opgegaan in vuur en vlam,   vervolgens de preken van Johnny Rotten en consorten, onder brand verstomd in   Babylon, geblakerde grond. Een podium daarop beraamd,- dit wereldse paradijs.   John Heymans - Stadsdichter van Hengelo zie ook: http://www.hengeloleest.nl/category/stadsdichter/
 
Carmen Kleinegris over NET
  Onze Carmen is druk in de weer voor NET en heeft recent in een interview in Eurordis nieuwsbrief gestaan:
Read more
 
Dat was prachtig, maar hoe nu verder?
De Babylon Revival was een mooi en onvergetelijk evenement, en we kijken er als organisatie, een maand na dato, met voldoening op terug. Tegelijk borrelen er gedachten op over nieuwe activiteiten. Maar hoe moeten die er uit zien? Suggesties zijn meer dan welkom!
Lees meer
 
De eerste beelden. Heb je ook foto's gemaakt? Deel ze!
Had je je fototoestel bij je of heb je foto's gemaakt op de Babylon Revival met je mobiele telefoon? Deel ze met de andere bezoekers maar vooral ook de mensen die niet op de Revival aanwezig konden zijn!
Lees meer
 
De Babylonische Ontmoeting
door Jan de Vries   
woensdag, 24 juni 2009 00:00
Op maandag 22 juni kwam het organisatiecomité in (De) Ontmoeting bijeen op historische gronden in het Pr. Bernhardplantsoen te Hengelo. Een déjà vu van een jongerenhangplek waar Brood ooit furore maakte als artiest. Een winderige maar reuze gezellige midzomeravond.

Er werd die avond in wanordelijke vergadering, onder voorgenomen leiding van één der gebroeders, de voorlopig laatste hand gelegd aan de programmering voor 28 november.

deontmoeting2

Een herhaling van zetten uit voorgaande vergaderingen die werd gelardeerd met nieuwe en reeds eerder verworpen ideeën, een chaotisch heen en weer gepraat. Ontegenzeggelijk is er toch voortgang gemaakt en bestaat er goede hoop, dat dit oudere jongeren experiment gaat lukken. Gelukkig had de deelraadprogrammacommissie zich voorbereid en las voor uit gestructureerd werk. De secretaris heeft daar helaas geen afschrift van ontvangen en zal het moeten stellen met flarden die in zijn geheugen zijn blijven steken. Soms gaan dingen vanzelf. Zijn hoofd moet nu een flipperkast zijn.

Grappig nieuws is dat een van deze oudere jongeren officieel met pensioen is gegaan deze week, hij heeft dan ook een biertje in de hand om dat te vieren!

deontmoeting1

Aangezien sommigen door het vorderen der jaren in gewichtigheid zijn toegenomen, v.l.n.r. de namen:

Ingo Gigengack, Frank Gigengack, Rikus Piek, Erik Gigengack, Leo van Vugt, Herman Wolkotte, Hans van Raalte, Jan de Vries, Leonie Beersma, Frits Albek, Herbert Capelle, José Bijsterveld en Alex Minkjan.

 

0 Reacties