Babylon Revival is de reünie van het legendarische jongerencentrum Babylon in Hengelo (1973-1984) die werd gehouden op 28 november 2009 in Metropool.  

mede mogelijk gemaakt door
rokade_letters

website sponsored by
hengelo-bier-herrenhausen-sponsor-rev

wordt ondersteund door
logo_metropool_2009_140px

 
opening_babylon_300373_72px.jpg
Latest Articles:
Marcel Wolkorte: tegendraadse avontuurlijke kanjer
marcel_wolkorte_175pxAls sportjongen was Marcel vooral een heel goede zwemmer. Daarnaast was hij op zijn manier bezig met vechtsport en overlevingstactieken. Hij was een groot liefhebber van de sauna. Met zijn kleine groene Suzuki jeep, dakje eraf, Speedo zwembrilletje op en rijden maar richting Oldenzaal naar Brilman of Keizer.
Marcel was lekker gek, dwars, tegendraads. Het liefst wilde hij bij het vreemdelingenlegioen gaan of avonturier worden. Zijn manier om zich af te zetten tegen de maatschappij. Hij was gek op Monthy Phython. 
In zijn diensttijd schoot Marcel tijdens een oefening zijn UZI leeg (losse flodders weliswaar) op zijn eigen peloton. Ook kocht hij op een dag een kistje sinaasappelen om alle ruiten op de binnenplaats van de kazerne in te gooien. Niet raar dus dat hij na een paar maanden dienstplicht niet meer terug hoefde te komen.
Samen met de Wolbrinks en Bert Oosting zaten we bij taekwondo. Ik (Herbert) heb hem nog een keer tijdens het potje sparren per ongeluk een goeie tik uitgedeeld, maar die kon hij met gemak incasseren. Hij gaf geen krimp. Kanjer. Soms was hij portier bij hardcore concerten, zoals we kunnen zien op een van de foto's.
Marcel ging vervolgens reizen, ik denk zo rond 1983. Outback Australië, backpacking, dat soort dingen. Van een van zijn reizen kwam hij opeens niet terug. Wel tien jaar lang hoorden we niets van hem. Zo'n ouders wisten het ook niet, hij liet niets meer van zich horen. Achteraf bleek dat hij in 1985 naar Canada was vertrokken met zijn Duitse vriendin Katja, met wie hij ging samenwonen. E-mail bestond in die tijd nog niet nog niet. Iedereen ging er vanuit dat hij dood was, op een van zijn reizen opgegeten door een krokodil, uitgedroogd in de woestijn of zoiets. Later hoorden we dat hij ziek was. Dit voorjaar kwam het droevige bericht uit Vancouver dat Marcel Wolkorte daar in mei (2009) is overleden. Marcel werkte bij the Gathering Place in Vancouver waar hij drugsverslaafde en ontspoorde mensen hielp. Hij runde er de gym, dat zal niemand die hem kende verbazen. Volgens zijn zusje Monique was hij daar erg geliefd. ‘We hebben met veel verdriet afscheid van hem genomen.’ 
(Herbert C./Rene F.)